På torsdag den 6 juni kör vi SMC’s hemliga nationaldagstur.

torsdag den 6 juni är det dags att köra SMC Gävleborgs hemliga nationaldagstur på grusvägar och vi startar klockan 09:00 från Raggsocka Logi i Ockelbo.

Bilder & text från tidigare år hittar du här.

Montera gärna en flagga på hojen eftersom det är nationaldagen. 🙂


Dagen efter, på fredagen den 7 juni, startar vi resan 85 mil grus från Raggsocka Logi i Ockelbo. Därför har jag erbjudit deltagarna i den resan att även vara med i SMC Gävleborgs hemliga nationaldagstur utan extra kostnad.

Några deltagare i resan 85 mil grus har långt till Ockelbo eftersom de kommer från Hässleholm, en kommer från Umeå, en från Karlstad, och några från Stockholmstrakten mm. För att de ska vara utvilade på morgonen, när den hemliga nationaldagsturen startar, har de bokat en extra natt i Raggsocka Logi.

När ni är på väg till Raggsocka Logi kommer ni att passera OKQ8 eller Preem i Ockelbo och då är det viktigt att ni tankar upp hojarna, så att de är fulltankade när den hemliga turen startar.

Med de fulltankade hojarna gasar ni sen vidare till Raggsocka Logi som du hittar till med koordinaterna N60.88496 E16.70855 eller med hjälp av Google Maps.

Det kan vara lite svårt att hitta exakt var man ska köra för Google och de flesta GPS’er har inte uppdaterat att Kvarnvägen är avstängd. Men lättast är att köra Vigatan, svänga in på Herrgårdsvägen och efter 55 meter svänger man in höger. Följer man sen den blå linjen som jag har ritat så kommer man till parkeringen framför receptionen.

Så här ser du Raggsocka Logi om du har kört enligt mina instruktioner.

Efter att vi har haft kort förarmöte bör vi vara klara att starta från Raggsocka Logi vid 09-tiden.

Vi kommer att köra enligt Rotationssystemet eller Cornerman-principen där en av fördelarna är att det aldrig blir en snabb och en långsam grupp samt att vi inte brukar tappa bort varandra. Sen har vi ju alltid en sweeper som kör sist. 🙂

Jag har gjort en rutt som innehåller minst 18 sträckor som inte finns på vanliga kartor. Men du bör ha grova däck på din hoj eftersom vi kommer att köra på grusvägar, några sträckor med tjock makadam, vägar där gräs förekommer i mitten, några sträckor med sand samt några kortare stigar med stenar och rötter.

Även några sämre skogsvägar förekommer.


Ta gärna med kaffe så att du har något till fikapausen i skogen.

Vid det hemliga målet kommer vi säkert att träffa några hundra andra motorcyklister.

För dig som inte vill köra på grusvägar kommer det att starta turer på asfalterade vägar också.
Se SMC’s hemsida för mer information.

 Ort Startplats Starttider
Bollnäs Sibylla Häggesta 11:00
Gävle Teknikparken 09:30
Hudiksvall Möljen 10:00
Ljusdal OKQ8 10:00
Sandviken Göransson Arena 09:45
Söderhamn Resecentrum 10:30

Det är alltså starter från olika platser i länet och färdledare finns från samtliga starter. Men du får inte veta var det hemliga målet är utan det får bli en överraskning. Det är ju liksom det som är grejen. 🙂

Någon föranmälan behövs inte, så det är bara att dyka upp. Det är bara till evenemang som kostar pengar som jag brukar ha en deltagarlista. När det börjar närma sig den 6 juni skriver jag nog ett nytt inlägg här på hemsidan och även i Hojresor på Facebook för att höra vem som kommer etc.

Välkomna! 🙂 

Kommentera via Facebook

Comments are closed.