Den 8 maj blir det grusvägskörning till Gökottan i Lingbo.

På onsdagen den 8 maj är ni välkomna på grusvägskörning till Gökottan i Lingbo.

Klicka på SMC’s logga för att få mer information om träffen.
En tradition som håller!
Gökottan har nu arrangerats i över 30 år och lockar fortfarande flera hundra knuttar…

Vi träffas som vanligt nedanför Lingbo lägergård kl 19:00 (sväng in vid kyrkan i Lingbo). OBS! Då det nu är privatpersoner som äger lägergården så är infarten till träffen lite längre fram än vanligt. Det kommer framgå av vägvisning vart man ska svänga ner.

Söderhamn MTT står för fikat och fixar med tipsrunda.

Välkomna önskar SMC Gävleborg tillsammans med SMTT och BMCK.
(Den kursiva texten ovan är från SMC’s hemsida)


Flera hundra motorcyklister brukar träffas på Näsudden i Lingbo kvällen före Kristi Himmelsfärdsdag och eftersom Kristi Himmelsfärdsdag alltid är en torsdag är Gökottan alltid på en onsdagskväll. Men eftersom den här träffen främst lockar de som kör på asfalterade vägar fick jag till våren 2009 den ljusa idén att arrangera grusvägskörning dit och tillbaka, sen har det bara rullat på. 🙂 Bilder från tidigare år kan du se här.

För att få ihop trevlig körning till i år också började jag med att göra en massa rutter som jag gjorde om till spår för att sedan sammanfoga med sparade spår som inte finns på vanliga kartor. Men jag har fortfarande inte bestämt vilken av de 7 varianterna vi ska köra, men planen är i alla fall följande:

  • Circle K, Hagaström – Näsudden, Lingbo = 70 – 75 km.

Som ni ser är det en bit att köra, därför måste vi som kör på grusvägar till Lingbo starta redan klockan 16:00 från Circle K i Hagaström.

Glöm inte att ta med kaffe eller annat som du vill ha till fikat på vägen till Näsudden.
Om någon måste tanka finns det dinX i Lingbo.


För oss som inte får nog utan vill köra ännu mera grus har jag gjort en bonusrutt från Kungsgården till Hagaström. Men eftersom vi har ungefär 6 mils körning till Circle K i Hagaström måste vi starta redan klockan 14:00 från Jernviken MC som har lokalen intill Kungsgårdens camping.

Någon föranmälan behövs inte, så det är bara att dyka upp. Antingen klockan 14:00 vid Jernviken MC i Kungsgården eller klockan 16:00 vid Circle K i Hagaström.

Välkomna 🙂

 
OBS!
I år får ni dock ingen guidning tillbaka söderut, för jag och Stefan ska fortsätta till Skålsjögården. Där ska vi delta i Vårvändan som Offroad Action Sweden arrangerar.

 

Kommentera via Facebook

Comments are closed.