83 mil grus 2023

83 mil grus 2023 – intro och indexsida.


Det här blev en trevlig resa på alla möjliga – och omöjliga vägar, eftersom en bro saknades.


Bakgrund.

Planeringen av den här resan började jag med redan i slutet av oktober 2022. Till en början tänkte jag köra 95-mil grus igen, men tyvärr var vandrarhemmet Målkullan i Mora upptaget den aktuella helgen. Men att övernatta i B&B på Särna Camping var OK, så jag började fundera på var vi skulle kunna övernatta mellan lördagen och söndagen. Nu är det inte “bara” att hitta ett bra boende för det måste även vara intressanta vägar både dit och därifrån. Efter en hel del funderande bokade jag de bästa stugorna i Svegs Camping. Men där måste vi hålla med eget sänglinne samt att jag måste handla och fixa frukost. Inget större problem egentligen att fixa frukost, men om det bara är för en enda morgon blir det så gott som omöjligt att räkna ut exakt hur mycket som ska handlas. Det kommer alltså att bli några tubostar och müsli mm. som antagligen kommer att kastas i soporna.

Det blev en hel del mailande mellan mig och Svegs camping tills jag fick förslaget:
Om inte detta fungerar, har vi rum lediga på Hotell Mysoxen, om det hade varit intressant?
Med vänlig hälsning/Kind regards
Linnéa Axelsson
Hotell Mysoxen

hmmm …. lite dyrare tänkte jag, men samtidigt samma pris i Hotell Mysoxen som B&B i Särna Camping, så jag ändrade och bokade rum i Hotell Mysoxen istället.

När alla bokningar var klara kunde jag den 10 december 2022 publicera en inbjudan till den här resan.


Resereportaget.

Att göra det här resereportaget har varit ett omfattande arbete. Jag har säkert suttit vid datorn i 3-5 dagar för att välja ut och redigera de bästa bilderna, sen har det tagit minst lika lång tid att publicera bilderna här på hemsidan och skriva texter.

Men det som har tagit mest tid är nog att jag samtidigt har kollat GPS-loggarna och skapat 25 nya waypoints. Under resan blev det 17 bekräftade vägar samt att jag har sett 4 vägar som måste undersökas.

För framtida reseplanering har jag just nu tillgång till 1467 spår av vägar som inte finns på vanliga kartor, varav strax över 900 är bekräftade. Sen har jag närmare 5000 waypoints varav det är över 600 ställen som inte är kollade och bekräftade. Alltså återstår det, minst sagt, en hel del rekognosering. 🙂

Att jag har tillgång till strax över 900 spår av vägar som inte finns på vanliga kartor, betyder att mina resor blir bättre och bättre. Men samtidigt betyder det att vägarna blir mindre och mindre, vilket i sin tur gör det svårt att hinna köra långa dagsetapper. OK, körtiden blir nog lika, men sträckorna måste antagligen bli kortare.


Förarbeten inför resan.

Tisdagen den 30 maj såg jag att det behövdes ett nytt bakdäck till resan, men först körde vi säsongens fjärde tisdagsrunda.

På onsdag eftermiddag när jag monterade nya däck upptäckte jag att ryckutjämningsgummina var kladdiga.


Otroligt egentligen när hojen bara hade rullat 5187 km.

Mycket mystiskt, hur kan de bli kladdiga trots att jag inte har tvättat eller använt något annat medel än vad jag har gjort med alla andra hojar?


Men Kalevi hade nya ryckutjämningsgummin hemma, så på onsdagen kunde jag montera nya gummin och nya Maxxis Maxcross IT däck.


Den första resdagen.

torsdag eftermiddag den 1 juni kollade jag väderprognosen som visade att det skulle bli skapligt väder under kvällen samt hela helgen.
Jag packade ner allt jag behövde i en Mosko Moto Scout 30L drybag.

Väskan rymmer lätt ett par vanliga brallor, ett par skor, en tjocktröja, en T-shirt och underkläder för 3-4 dagar. Jag fick även plats med mediciner, tandborste, tandkräm, schampo och kablar för att ladda kameran mm.

Dessutom fick jag plats med en termos, Lingongrova och en tubost, samt 3 st. Hojresor T-shirts och 6 buffar till deltagare.

Strax före 17-tiden närmade jag mig OKQ8 i Ockelbo.

Snart framme vid Raggsocka Logi.


Några transporterade motorcyklarna till Ockelbo.Vid 19-tiden gick vi till Atalanta Pızzerıa & Restaurang för att äta.

Efter middagen gick vi tillbaka till Raggsocka Logi och bäddade ner oss i de mjuka sängarna. …. zzzzzzzzzzzzz ……


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om 83 mil grus:


Några utvalda bilder, eller “the best of 83 mil grus 2023”


Dag 1.
Raggsocka Logi, Ockelbo – Särna Camping


Dag 2.
Särna Camping – Hotell Mysoxen, Sveg


Dag 3.
Hotell Mysoxen, Sveg –  Raggsocka Logi, Ockelbo


Kommentera via Facebook

Comments are closed.