MC-äventyr 2017

Årets MC-äventyr körde vi på massor av fina fjällvägar i Norge. Vi körde en 10-dagars runda där dag 2, halva dag 3, halva dag 5, dag 6 till dag 9 även var en rekningsrunda inför OnTop-2017.
Extrarundan, på 2 kördagar, som vi körde till Atlanthavsvägen mm. blir kanske med på någon av mina framtida resor.

Men det är verkligen tur att vi körde rekningen för jag märkte att tidsplaneringen blev fel när vi körde över fjällen med massor av serpentinkurvor. Garmins ruttplaneringsprogram beräknar körtiden enligt hastighetsbegränsningen och tar således inte hänsyn till att vägen svänger otroligt mycket. Som t.ex. vägen upp från Övre Årdal, där var vår snitthastighet 28 km/tim medan Garmin räknar att man ska köra 80 km/tim vilket är totalt omöjligt i hårnålskurvorna. Resultatet blev en körtid på 10 timmar trots att den beräknade körtiden var 5 timmar. Med körtid menar jag tiden hojen rullar, alltså exklusive raster.

Detta betyder att jag måste planera om dagsetapperna en del. Sen var en av campingarna ganska usel så den ska jag försöka byta ut mot ett trevligare ställe.​

En annan sak är vädret, som kan bli både blött och kallt. Det kallaste vi noterade var +2 grader. I och för sig är det varmare nere i dalarna, men att man måste ha ordentliga kläder även mitt i den nordiska sommaren är ett faktum.

Detta var planen, 271 friska mil 🙂

Reseberättelsen har jag delat upp 9 (+1) sidor, eftersom det blir för många foton för att ha dem på en sida. Det är säkert ingen som orkar se alltihopa på en gång heller och finns det fler sidor är det lättare att se en del nu och en annan del vid ett annat tillfälle. Så håll tillgodo …. kolla in sommaren 2017 års MC-äventyr 🙂


Tryck på pilen för att komma sidan, “the best of” MC äventyret 2017
Resan i korthet, de 43 bästa bilderna.Tryck på pilen för att komma till sidan med dag 1 & 2.
Årsunda – Mora – Tynset.


Tryck på pilen för att komma till dag 3.
Tynset – Kristiansund.


Tryck på pilen för att komma till dag 4.
Atlanthavsvägen mm.


Tryck på pilen för att komma till dag 5.
Aursjövägen mm.


Tryck på pilen för att komma till dag 6.
Trollstigen, Geiranger, Dalsnibba, gamla Strynefjällsvägen mm.


Tryck på pilen för att komma till dag 7.
Gaularfjellet mm.


Tryck på pilen för att komma till dag 8.
Stegastein, Över världens längsta biltunnel, Filefjäll, Sognefjell mm.


Tryck på pilen för att komma till dag 9.
Vågåmo – Malung.


Tryck på pilen för att komma till dag 10.
Malung – hem


Kommentera via Facebook

Comments are closed.