OnTop 2017

Vi körde resan OnTop 2017 på massor av fina fjällvägar i Norge. Det har tagit lång tid att redigera för jag tog massor av bilder samt att deltagarna skickade in sina bilder. Framförallt ett stort tack till Mats Jansson  som bidrog med flera tusen bilder som han tog med hjälmkameran, så totalt hade jag över 5000 bilder att välja av. Men efter att jag har valt de bästa, klippt och redigerat dem, så återstår 555 bilder som jag har lagt upp på 8 sidor + en sida med ett litet urplock av de bästa.

Angående väglaget så hade jag lovat att den här resan skulle gå enbart på asfalterade vägar, men när deltagarna fick möjligheten att köra Aursjøvägen så valde de att prioritera den fina utsikten istället för att bara tänka på vägunderlaget. Detta med underlaget är något jag ska tänka på vid planeringen av nästa OnTop-resa. Prio 1 blir alltså fina vägar som t.ex. Aursjøvägen i fina miljöer och sekundärt blir huruvida det är asfalt eller inte. Dock blir OnTop 2018 ingen grusbus-resa, så om vill du köra en sådan ordnar jag andra resor som t.ex. Norwegian gravel adventure eller 100 mil grus.

Själva OnTop-resan gjorde vi på 6 resdagar, men sen gick det åt en eftermiddag för att köra till Mora + en heldag för att köra hem från Malung. Så reseberättelsen har jag lagt in på 8 sidor + en sida med “de bästa bilderna”.


Tryck på pilen för att komma sidan, “the best of” OnTop 2017
Resan i korthet med några av de bästa bilderna.Dag 1, dan före själva resan.
Kungsgården – Mora.


Dag 2.
Mora – Tynset.


Dag 3.
Tynset – Aursjövägen – Åndalsnes.


Dag 4.
Trollstigen, Geiranger, Dalsnibba, gamla Strynefjällsvägen mm.


Dag 5.
Byrkjelo – Gaularfjellet – Aurland.


Dag 6.
Stegastein – Över världens längsta biltunnel – Filefjäll – Sognefjell – Lom.


Dag 7.
Lom – Malung.


Dag 8.
Malung – hem


Kommentera via Facebook

Comments are closed.