SMC’s hemliga nationaldagstur 2015

Lördagen den 6 juni är det dags igen för SMC‘s traditionella nationaldagstur med hemligt mål …..
Det ordnas körning med många olika startplatser i länet med ett gemensamt hemligt mål och jag brukar planera och guida den som vi kör på grusvägar.


Grusturen startar lördag den 6 juni klockan 09:00 från Medskogssjön camping.
Koordinater att programmera in i GPS’en: RT 90 format: 1550237 6740186 eller i WGS84  N60.77538 E16.72707

Vissa kommer att övernatta, (se nedan) men även du som inte övernattar på campingen är naturligtvis välkommen att delta på grusvägsvarianten av SMC’s hemliga nationaldagstur. Så dyk upp i tid med din fulltankade och (helst) nabbdäcksförsedda hoj.

 • OBS!! Dagens viktigaste regel är (som alltid) att hålla koll på den bakom. Ser du ingen bakom så STANNA! Om nu den framför dig inte har koll på detta och du inte vet med 100% säkerhet vart de körde körde så STANNA! Någon kommer GARANTERAT att köra tillbaka. Av erfarenhet vet jag att det är fruktansvärt tidsödande att tappa bort varandra och ska vi lägga tid på sådant hinner vi inte köra den tänka rutten​ och det vore väl tråkigt?​ Helst ska vi köra enligt rotationssystemet och då har vi ju alltid en kökarl (sweeper) som åker sist 🙂

Förra året hade vi en riktigt trevlig dag när vi körde 51 friska mil på småvägar, grusvägar och stigar. Läs mer om detta här, men årets runda blir inte så lång. Planerat är en runda som består av 17,5 mil grusvägar och 5 kilometer asfalt.

Välkomna 🙂
Informationen nedan är primärt avsedd för de som övernattar på campingen:

Nu är det hemliga målet för nationaldagen 2015 bestämt och jag har planerat en en runda bestående av 17,5 mil grusvägar och 5 kilometer asfalt. Den som inte står ut med asfalten kan få samtalsterapi över några öl på lördag kväll. …. och JAAA … det blir körning på grusvägar och skogsvägar. Vi ska inte dränka hojarna i något enduroliknande surhål. Jag ska reka (provköra) sträckningen nån dag för att se att det inte förekommer något knepigt hinder. Ibland kan ju vissa vägar vara helt förstörda av skogsmaskiner och dylikt.

Vi träffas på Medskogssjön camping fredagen den 5:e juni.

Det kommer att kosta ca. 1000 kronor för:

 • Välkomstmacka + kaffe/te på fredag kväll.
 • Övernattning i stuga.
 • Frukost lördag morgon.
 • Guidning på den hemliga turen.
 • Middag i campingrestaurangen på kvällen.
 • Övernattning i stuga.
 • Frukost på söndag.
 • På söndagen kan det eventuellt bli en bonuskörning för dig som inte har fått nog av grusvägarna. Jag guidar ett par timmar söderut.

Jag har kollat in stugorna på campingen och det är en större stuga med 2 bäddar, sen är det 2 st. dubbelstugor med ingång på varje sida och 4 bäddar i varje. I den sista stugan är det 2 st. våningssängar, alltså en 4-bäddstuga. Totalt alltså 14 bäddar, eller 12 om man inte vill trängas i våningssängarna.

Edit: Campingen upplyste nyligen att det numera finns 16 sängplatser.


Skicka gärna in en intresseanmälan – först till kvarn 🙂 (Flera har redan kommit in, så endast 1 sängplats återstår.)

När din anmälan har kommit in klistrar jag in uppgifterna på den lösenordsskyddade deltagarlistan, som ni får lösenordet till via e-postadressen som ni uppgav. 🙂 Därefter återkommer jag om hur betalning sker.Mer viktig information:

Det börjar närma sig nationaldagen och SMC’s hemliga tur, så här kommer lite efterfrågad information.

När ni packar hemma så glöm inte att packa ner och ta med egna sängkläder. Täcke och kudde finns, men lakan och örngott måste var och en ta med själva. Handduk och schampo är också bra att ha.

Fredagen den 5:e juni är ju en helt vanlig arbetsdag, så alla har väl inte möjligheten att träffas så tidigt, men om vi träffas cirka 18:00 på Medskogssjön camping restaurang så får ni nyckel till stugan. Efter att ni har fått av er de varma MC-kläderna så kan vi återigen träffas i restaurangen där vi får en välkomstsmörgås + kaffe/te. Den som vill kan köpa öl eller nåt annat drickbart.

Lördag den 6 juni klockan tänkte jag att vi ska köra iväg cirka 09:00. Så alltså bör vi kliva upp i tid och käka frukost senast 08:00 så att vi hinner vara ombytta och klara till förarmötet vid 9-tiden. Därefter drar vi iväg med de fulltankade hojarna, eller de nästan fulltankade hojarna om ni har kört 19 kilometer från Sandviken på fredagen.

 • OBS!! Dagens viktigaste regel är (som alltid) att hålla koll på den bakom. Ser du ingen bakom så STANNA! Om nu den framför dig inte har koll på detta och du inte vet med 100% säkerhet vart de körde körde så STANNA! Någon kommer GARANTERAT att köra tillbaka. Av erfarenhet vet jag att det är fruktansvärt tidsödande att tappa bort varandra och ska vi lägga tid på sådant hinner vi inte köra den tänka rutten​ och det vore väl tråkigt?​ Helst ska vi köra enligt rotationssystemet och då har vi ju alltid en kökarl (sweeper) som åker sist 🙂

Vi kommer att anlända till det hemliga målet vid 12-tiden, där kommer vi att sammanstråla med motorcyklister från det övriga Gävleborg. Vid det “hemliga målet” finns det möjlighet att käka lunch, macka, glass och kaffe mm. Detta ingår dock INTE i priset. Vi stannar max ett par timmar så senast 14:00 drar vi vidare på grusvägarna igen. (Ett tankstopp är inplanerat till eftermiddagen.) Vi beräknar att vara tillbaka på Medskogssjöns camping vid 5 – 6 tiden. När vi har duschat av oss vägdammet så är det dags för middag och trevlig samvaro i campingrestaurangen.

Söndag morgon kan vi ha lite sovmorgon, så vad sägs om frukost vid 9-tiden? Efter frukosten grovstädar vi stugorna, packar våra saker, säger hejdå till polarna och gasar hemåt. Men troligen så fixar jag en grusrutt söderut, så den som inte har fått nog av gruset kan hänga på några timmar till 🙂

 • OBS glöm inte: Täcke och kudde finns, men medtag egna sängkläder.

Välkomna!


Uppdatering:
13 personer har skrivit upp sig och betalat för övernattning mm, så det återstår alltså en ledig sängplats. Tipsa gärna nån polare.  SMC's hemliga tur

  Ditt namn (obligatorisk)

  Ditt telefonnummer (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Vilken sorts motorcykel kör du? (obligatorisk)

  Har du nabbdäck?

  Frågor?

  Kommentera via Facebook

  3 Comments:

  1. Är det nån som åker från Stockholm under fredagen och ha sällskap och guida någon rolig väg uppåt?

  2. Henrik Eriksson

   Vet du ca när vi är tillbaka

  Lämna ett svar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.