100 mil grus 2021

Ännu en resa där vi har kört på alla varianter av vägar. Torra dammiga vägar, vägar med grovt makadam, blöta vägar, gräsbevuxna vägar, spåriga vägar, leriga vägar, vägar med stora stenar, några grymt regnskadade backar där det mesta av fingruset hade runnit ner, några stigar och en gammal banvall där det var några riktigt blöta ställen.

Egentligen hade jag inte tänkt att köra någon 100 mil grus sommaren 2021, men när jag planerade 70-, 80- och 95 mil grus saknade jag 100 mil grus som vi har kört 5 gånger tidigare. Men det har inte alltid varit exakt samma vägar för det är nästan alltid något nytt, men förutom några nya sträckor i år skulle vi även övernatta hos Hag rumsuthyrning i Malung.

Men jag var nog lite sent ute med presentationen av den här resan så därför blev lite trögt med anmälningar, så ett tag tänkte jag faktiskt ställa in. Men så fick Fredrik resan i 50-års present av sin fru och då beslutade jag att köra resan, oavsett om vi inte skulle bli så många. För då kan jag passa på att rekognosera lite tänkte jag och la in en bit av den banvallen på Säfsnäs järnväg i rutten.

Efter resan hade jag närmare 600 bilder, så efter urval och redigering återstår 223 bilder som jag har lagt upp på den här indexsidan, 3 sidor med en dag per sida samt en sida med de bästa. Eller bästa och bästa, det är i alla fall 11 bilder från resan 🙂

Men det är ju inte “bara” att välja ut de bästa bilderna heller, för jag har även GPS-loggen öppen samtidigt. Så när jag går igenom bilderna noterar jag även vissa bommar, hinder, fikaplatser och utsiktsställen som waypoints på kartan. Den informationen använder jag vid planeringen av nya resor så att de hela tiden blir bättre.

Så äntligen efter många veckors arbete är reportaget klart 🙂


I början av veckan kollade jag väderprognosen och enligt den skulle det bli skapligt väder hela helgen.

Framåt kvällen på torsdagen den 5 augusti var det dags för mig att dra till Kungsfors Herrgård och träffa de andra deltagarna.

Detta måste vara den före detta forsen i Kungsfors.

Skål och välkomna allihopa sa jag, sen åt vi en god middag och snackade lite om var vi skulle köra de kommande dagarna.


Vi gick och la oss ganska tidigt för det skulle bli en tuff dag i morgon.


Klicka på nån av pilarna för att läsa mer om 100 mil grus:


Tryck på pilen för att se några utvalda bilder, eller “the best of 100 mil grus 2021”


Tryck på pilen för att komma till dag 1.
Kungsfors Herrgård – Malung.


Tryck på pilen för att komma till dag 2.
Malung – Höljes – Värnäs camping.


Tryck på pilen för att komma till dag 3.
Värnäs camping – Kungsfors.


Kommentera via Facebook

Comments are closed.