Garmin Zumo 590 LM

MC-mässan köpte jag en ny Garmin Zumo 590 GPS, men nu är besvikelsen total. Förvisso så kan den visa spår osv. men dess egenskaper för visning av waypoints är under all kritik.Jag har varit i kontakt med Garmins support flera gånger och googlat på internet, men det verkar som att den bara kan rita upp de gröna symbolerna nedan. Dessutom visas de inte på kartan hela tiden, så det är ingen idé att jag sätter igång och gör om de 5 – 6 hundra waypoints som jag brukar använda. 🙁

I min gamla Garmin 60 CSx finns det massor av olika waypointsymboler. Faktiskt alla som finns i Garmins egna ruttredigeringsprogram Mapsource och BaseCamp.

Nu undrar ni kanske varför det är så viktigt? Jo för att jag använder dessa symboler kontinuerligt, t.ex. vid varning för diverse bommar och väghinder. Ibland använder jag även tecken för “håll vänster” i tveksam korsning eller en punkt som heter t.ex. 13:00 vilket betyder klockslag. Om jag vid en guidad körning närmar mig 13:00 punkten klockan 12 så kan jag ta en omväg, men om klockan är över ett så blir det en genväg.

Dessutom ritar Zumo 590’n ett grönt hjärta när man laddar in en waypiont med en av BaseCamps symboler.  Sjukt egentligen då båda programmen är Garmins egna.

Hur bra tror ni det är att ha ett grönt hjärta som varning vid en dödsfälla? Ett grönt hjärta kan man möjligen lägga på graven till den som missade hindret.

Som turledare så är waypointsymboler väldigt viktiga för mig, så om jag inte hittar en lösning på problemet måste jag köpa en annan sorts GPS. Men i övrigt så funkar säkert Garmin Zumo 590LT till majoriteten av användarna.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.