Grusrundan den 18 maj.

Kvällens grusvägsrunda var nog en av de bättre. Vi körde en hel del väldigt små grusvägar med gräs i mitten, så kallade gräsliga grusvägar. Sen var vissa av de större grusvägarna härligt nysladdade och andra väldigt spåriga 🙂 Fikapaus tog vi vid Gäddtjärn.
038-20160518-185451
039-20160518-185338
Nu är det inte de på bilden, men 2 man besökte oss från Borlänge.
040-20160518-185131
Det är mest orange i skogarna 🙂
041-20160518-185440

Vi fick även utskällning av en man som menade att vägen vi hade kört på var hans privata och den får man tydligen inte beträda.

Vi körde i alla fall in från Svärdsjövägen på vad vi trodde var en helt vanlig grusväg, eftersom det inte fanns någon skylt eller annat som sa något annat. Men när vi kom fram till den röda markeringen på kartan så kom mannen i en bil och menade att vi hade kört som idioter på hans privata mark!

Ja, till att börja med, hur ska vi kunna veta att marken är privat, eller att det är förbjudet att köra på vägen när det inte fanns någon skylt där vi körde in som upplyste om detta?

Apropå att köra som idioter så har jag kollat GPS-loggen och den säger att toppfarten var 69 km/tim på en sträcka av 57 meter direkt där grusvägen började från Svärdsjövägen. Där är det en raksträcka med åkrar på båda sidor och sikten är flera hundra meter åt varje håll, så den farten kan väl inte vara idiotfort, eller hur? I övrigt gick det betydligt lugnare och snittfarten på den aktuella 5,5 km långa sträckan var 42 km/tim.

Troligen så är det andra som har buskört där tidigare så nu fick vi en “utskällning” pga. dem. Nån annan förklaring har inte jag.

Apropå att köra fort. Om nu mannen såg oss köra in på vägen så var han tvungen att hoppa in i bilen och köra den längre omvägen för att komma ungefär samtidigt till stället där vi mötte honom. Han måste verkligen ha kört “fort som fan” Tur att vi inte mötte honom i en skymd kurva.
Men som sagt, kör inte på den där vägen!

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.