Årets MC-äventyr samt rekning inför OnTop 2017


I onsdags kom vi hem från en Norgeresa där vi även körde en hel del rekning inför den kommande resan On Top 2017.

Men det är verkligen tur att vi körde rekningen för jag märkte att tidsplaneringen blev riktigt fel när vi körde över fjällen med massor av serpentinkurvor. Så här efteråt har jag förstått att Garmins ruttplaneringsprogram beräknar körtiden enligt hastighetsbegränsningen och tar således inte hänsyn till att vägen svänger otroligt mycket. Som t.ex. vägen upp från Övre Årdal, där var vår snitthastighet 28 km/tim medan Garmin räknar att man ska köra 80 km/tim vilket är totalt omöjligt i hårnålskurvorna.

Resultatet blev en dag med tio timmars körtid trots att GPS-programmet beräknade körtiden till 5 timmar. Med körtid menar jag tiden hojen rullar, alltså exklusive raster.

Detta betyder att jag måste planera om dagsetapperna en del. Sen var en av campingarna ganska usel så den ska jag försöka byta ut mot ett trevligare ställe.​

En annan sak är vädret, som kan bli både blött och kallt. Det kallaste vi noterade på en av fjällvägarna var +2 grader. I och för sig är det varmare nere i dalarna, men det gäller att ha ordentliga kläder inför en sån här resa.

Det förekom även kyliga nätter med kalla mornar.

Vi har tillsammans tagit ca 4400 foton så räkna med att ni får se många fina bilder här på webbsidan framöver.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.