GDPR – General Data Protection Regulation

Mera jobb bakom kulisserna.

Från och med 25 maj 2018 är det GDPR – General data protection regulation – som slår fast reglerna för all form av behandling av information som direkt eller indirekt kan knytas till en person.

Ett brott mot lagen kan innebära en sanktionsavgift på upp till 20 miljoner Euro eller 4% av bolagets totala omsättning.

I framtiden blir det många kryss för saker som ni bör godkänna i anmälningsformulären till resor och evenemang.

X – Jag godkänner Konsumentverkets allmänna resevillkor.

X – Jag godkänner att foton kan publiceras på webbsidan och sociala medier.

X – Jag godkänner att foton kan användas i marknadsföringssyfte.

X – Jag godkänner att mina uppgifter lagras enligt GDPR – Dataskyddsförordningen.

Inför mina MC-resor och andra evenemang begär jag uppgifter som namn, adress, telefonnummer, ICE-namn & telefonnummer, e-post och modell av motorcykel etc. När sen anmälningsavgiften kommer in får deltagarna länken och lösenordet till deltagarlistan via e-post. Men frågan är om en lösenordsskyddad deltagarlista kan anses vara tillräckligt säker?

Men redan utan den här lagen har jag aldrig avslöjat något om någon deltagare eller publicerat en närbild på någon. Vi får väl se om jag behöver komplettera med ert godkännande inför sommarens resor? I så fall får ni en förfrågan via e-post om det.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.