Nu har One.com ändrat gallerierna.

Nu har One flyttat alla mina gamla bilder till de nya gallerierna OnePhoto.

De lovade att texterna till alla bilder skulle finnas kvar.

Men jag är inte ett dugg imponerad av hur de har löst det.

Hur ska en random besökare kunna veta det?

En annan minst lika viktig sak är att det inte går att se bildtexter när man använder en mobil för att kolla bilder i OnePhoto gallerierna. Det är skitdåligt på ren svenska, i alla fall idag när det är strax över hälften av besökarna på den här webbsidan som använder just en mobil.

Ett annat problem är One har ändrat URL-sökvägen så att bilder i diverse forum och inlägg i Facebook ser ut som nedan.

Så gissa om jag är trött på One.com just nu?

Visst är det bättre att infoga bilderna på webbsidan som jag har gjort de senaste åren, men det tar lång tid att göra sådana sidor. Dessutom har jag ca. 4000 bilder i externa album och det inte “bara” att infoga dem som de är, utan det krävs en hel del redigering också. Så det lär ju ta ganska lång tid att fixa.

Uppdatering 20200308
Jag installerade programmet “Broken Link Checker” som har arbetat i bakgrunden med att gå igenom hela den här webbsidan.
Slutresultatet blev att programmet har hittat 2901 brutna länkar, så därmed fick jag lite att göra. 🙁
Men detta gör de inte ostraffat, för jag ska byta webbhotell samt skriva negativa kommentarer om One överallt där det är möjligt.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.