Nu har vi kört 69 mil grus

Det blev en häftig 3-dagars runda och vi klarade oss skapligt från regn, men det har snöat och haglat ibland. Sen var det lite kyligt med en temperatur som pendlade mellan 6 – 9 grader, så en bättre benämning på äventyret är nog 6 – 9 grader grus 🙂

Vi har i alla fall kört på mycket varierande underlag som hårdpackade vägar, knöliga vägar, nysladdade vägar, spåriga vägar, blöta vägar, sandiga vägar, gräsliga vägar och en hel det stigar.

En bit norr om Säfsen körde vi flera mil på fruktansvärt spåriga vägar. Den milda vintern utan snö har gjort det möjligt för bilister att ge sig ut på mjuka skogsvägar och vi hittade en av de skyldiga som hade kört fast.
Lite jobbigt var det, men så här efteråt kan vi konstatera att det var en mycket bra balansträning. Om vi är ute och kör nån annanstans i framtiden och någon påstår att vägen är spårig så kan vi bara svara – Har du aldrig kört i Säfsen? 🙂

Efter lördagens körning hälsade chefen Teo oss välkomna till Parkgården i Leksand, där vi åt en mycket god kycklinggryta med ris och sallad.
Jag har tagit 1132 bilder så jag har att göra en stund, men räkna med att det kommer ett bildreportage senare.


Edit 20200619
Resereportaget är klart och det hittar du här.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.