Maxxis Maxx Cross IT efter 3073 km.

Idag krängde jag av Maxxis Maxx Cross IT bakdäcket som har rullat 3073 km. Eller hojen har rullat 3073 km med däcket på, men eftersom det är ett bakdäck har det säkert snurrat längre än så. Om du vill veta hur det såg ut som nytt den 30 april kan du kolla här.

På slutet har jag märkt att det har varit lite dåligt fäste sidledes. Speciellt när jag vill köra på den gräsbevuxna kullen i mitten på en väldigt smal väg med 2 djupa hjulspår. Då vill gärna bakhjulet glida ner i ett spår.

Visst är det slitet men det är ju ändå ganska mycket nabbar kvar på sidorna, men så i går kväll frågade jag Kalevi varför det blir dåligt fäste sidledes med ett slitet nabbdäck.

– Därför att när det är plattslitet så blir anläggningsytan bredare och därmed blir marktrycket lägre per kvadratcentimeter, svarade Kalevi.

Det låter ju så logiskt när jag har fått det förklarat och det är för övrigt därför det är bättre med smalare däck när det är halt.


När jag hade krängt av Maxxis-däcket monterade jag ett Pirelli Scorpion MX extra X. Inte för att jag är missnöjd med Maxxis utan bara för att jag hade ett Pirelli på lagret.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.