Nu är 3000-milaservicen klar.

Vid 30253 körda km. var det dags för 3000 mila service av min KTM 790 Adventure R hos Kalevi.

Det är ganska mycket som ska bort innan man kommer åt att kontrollera ventilspelet.


Här är dokumentationen av ventilspelet. Helt inom toleransen så det behövdes inte justeras.

Men någon dag innan servicen kände jag att det luktade glykol och det visade sig att det hade börjat läcka vid termostathuset.

Slanganslutningen började läckta innan jag hade kört 100 mil med hojen så jag körde till Lingvalls eftersom det var garanti. Det visade sig nu varför det inte var tätt från början och det är säkert pga. att slanganslutningen inte var rund. Jag beställde ett nytt termostathus som numera har ett runt hål, fast det har samma artikelnummer som det gamla felaktiga. Eftersom den övre kylarslangen var lite deformerad beställde jag även en ny sådan. Jag fick även köpa en ny termostat eftersom packningen inte säljs separat.

När kylaren var borta var det även läge att tömma ur all kylvätska och byta mot ny sådan. Jag köpte även nya tändstift och en ny ventilkåpspackning för motorn hade börjat svettas lite olja. En felskonstruktion tyckte Kalevi för den skulle ha varit några tiondels millimeter tjockare. Om ni undrar om oljan så fixade jag det redan vid 28122 km. Då bytte jag olja, oljefilter och gjorde rent luftfiltret.

Kylaren var grymt smutsig så Kalevi fick verkligen kämpa för att få den ren.

Det räckta inte att tvätta en gång, men tillslut blev det stor skillnad.

Jag fick låna en vagn av Kalevi så idag kunde jag hämta den nyservade motorcykeln.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.