Om du får ändrade planer.


Jag fick en förfrågan om det finns ett par platser i 95 mil grus och det gör det.
Men han som ringde var ändå lite osäker på om han och polaren skulle få semester den aktuella tiden.

Att inte veta exakt när man får semester är nog ett ganska vanligt problem. Eller det är väl egentligen inte ett problem förrän sommarens evenemang ska bokas mitt i vintern samtidigt som semesterschemat inte blir klart förrän på våren.

Därför började jag fundera på om det inte vore schysst av mig att erbjuda ett byte till den som har anmält sig till en resa och har betalt anmälningsavgiften. Alltså, att den som har anmält sig till en resa, men inte får ledigt som planerat, kan välja vilken annan resa som helst där det finns plats. I så fall kan jag bara flytta vederbörandes uppgifter och anmälningsavgift så att han eller hon slipper betala en gång till.

Att jag inte alltid har gjort så tidigare beror på att det är vedertaget bland researrangörer att anmälningsavgiften ska täcka administrativa kostnader, men samtidigt börjar jag få rutin på det, så numera är det inte så mycket arbete.

Nu har inte detta med att boka om till en annan resa hänt så många gånger, men det kanske är ett hinder mot att få in anmälningar från deltagare om de inte vet när de får semester? Samtidigt är det ett hinder för mig att inte veta hur många övernattningar jag ska boka.

Så därför har jag beslutat att om du inte får semester som planerat, eller att det uppstår något annat som gör att du inte kan vara med på resan du har bokat, kan välja att delta i någon annan resa eller evenemang i samma säsong, förutsatt att det finns en ledig plats. Med förbehållet att önskan om byte till annan resa måste ske när det är mer än 30 dagar till resans start. Du kan naturligtvis önska byte senare än så, men då kan jag inte lova att din erlagda anmälningsavgift flyttas eftersom jag kanske redan har betalat för boenden mm.

Klicka på bilden nedan för att se vad som är på gång 2022.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.