Nu har webbhotellet One.com stängt One Photo gallerierna.

Nu har webbhotellet One stängt One Photo vilket innebär att tusentals bilder som jag har laddat upp till One Photo gallerierna har försvunnit. Men inte nog med det, utan det värsta är att alla texter som jag har skrivit till bilderna också är raderade. 🙁

Webbhotellet One.com är även indirekt orsaken till att det finns fel på några bilder. Det var nämligen så att One helt plötsligt fick för sig att byta URL-adresser till strax över 4000 av mina bilder, vilket i sin tur skulle betyda att de inte skulle synas i mina resereportage. Så jag aktiverade att program som automatiskt laddade upp bilderna till WordPress. Problemet är bara att några av bilderna fick konstigt förvrängt bildformat. Så texten “Fel finns så jag måste ladda upp bilderna i WordPress” betyder just att det förekommer fel på några av bilderna och för att få bort felen måste jag ladda upp bilderna direkt till WordPress.

Jag har redan gjort många nya sidor men mycket arbete återstår fortfarande. Men det är verkligen inte “bara” att publicera bilderna på nytt, eftersom de måsta anpassas till dagens teknik och apropå det så är många av de tidiga bilderna tagna med första generationens digitalkameror vilket innebär att kvalitén inte alltid är på topp.

Det här med bilderna är ett oerhört med arbete, så därför kan jag INTE rekommendera One.com. De har faktiskt betett sig så illa att jag (så snart det är möjligt) kommer att flytta rubbet till ett annat webbhotell.

Jag har tagit bort alla länkar till One Photo gallerierna (eftersom de har upphört) men gjort texten grå bara för att jag ska se vilka album som saknas. Vartefter jag blir klar med nya sidor kommer jag att lägga in nya länkar på exakt samma ställen där de gråmarkerade är nu.

Totalt finns det närmare 30000 bilder, så du kommer att vara sysselsatt en bra stund om du vill kolla på bilder.

Men jag har uppdaterat indexsidan till foton & filmer som du kommer till om du klickar på bilden nedan.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.