Många nya sträckor i 78 mil grus.

Nu, när det är bara 12 dagar kvar tills vi kör igång resan 78 mil grus, håller jag på att granska rutterna i detalj för att välja de bästa av dem. Jag skrev ett inlägg för några veckor sedan att rutterna var uppdaterade, men jag har fortsatt att planera så nu är de ännu mer uppdaterade. 🙂

Vartefter jag ändrar rutterna brukar jag spara dem som en ny version. Börjar med version 1, efter ändringar sparar jag som version 2 osv. Så på fredagen kommer vi faktiskt att köra ruttversion 12, på lördagen version 5 och på söndagen version 8. Men vem vet, det är ju några veckor kvar så det finns fortfarande en liten chans att jag hittar på ännu fler versioner. 🙂

Jag vill inte fuska med att sno färdiga rutter från TET och TuR Norden etc. Så jag har zoomat in satellitbilder från Google Earth och ritat kartor där det ser ut att finnas skogsvägar. Men när vi väl kör resan är det inte alltid säkert att det går att köra där jag har tänkt. Därför tänkte jag köra lite rekognosering, men vintern vill inte ge sig så det förekommer fortfarande fläckvis snö och is på grusvägarna.

Samtidigt blir det lite mer av ett äventyr att köra på helt okända vägar och eftersom deltagarna säkert vill köra en äventyrsresa har jag bestämt mig för att skippa rekognoseringen.

I den här resan kommer vi att köra på inte mindre än 19 ställen som jag inte har kollat tidigare och 24 (tidigare okända) vägar som jag har kört vid andra tillfällen. Alltså sammanlagt 43 ställen som inte finns på normala kartor.

Om det går att köra som planerat, dvs. att vi slipper att vända vid någon bom eller annat hinder, blir de sammanlagda sträckorna faktiskt 81 mil. 🙂

Klicka på bilden nedan om du vill läsa mer om resan. Om du blir sugen att hänga med så är det mycket möjligt att det fortfarande går att boka in fler personer vid övernattningarna. Hör av dig i så fall så undersöker jag det.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.