Swedish gravel adventure 2021


Swedish gravel adventure 2021 – intro och indexsida.
Länkar till 10 sidor med bilder finns längre ner på den här sidan …

Det här var ett riktigt häftigt äventyr med körning på dammiga grusvägar, mjuka vattensjuka grusvägar, gräsbevuxna vägar, spåriga vägar, vägar med tjockt lager makadam, sandiga stigar, bortglömda igenväxta vägar och hala blöta träbroar. Vi tog oss även över Göransåsbäcken på snorhala stenar eftersom bron var borta. Vi körde helt enkelt alla varianter utom vajervägar och motorvägar.

Lite bakgrund om resan ….

Sommaren 2011 körde Lena, min bror Bengt och jag en del av vägarna på den här resan och i februari 2016 skrev jag en inbjudan till en sån här resa. Men det blev ingenting av så vi körde den aldrig, kanske p.g.a. att jag inte var så känd då, men de senaste åren har vissa resor blivit fullbokade på mindre än en halvtimma. Det har blivit en hel del andra resor så tid har inte funnits, men sommaren 2020 körde vi i alla fall Swedish gravel adventure.

Efter den förra resan hade jag en hel del information att jobba vidare med. Jag var tvungen att ändra en hel del för att undvika några jobbiga bommar och sen vill jag försöka få bättre boenden, så under hösten 2020 jobbade jag vidare. Efter mycket planerande med e-postande, ringande och ruttplanerande hade jag äntligen klart med 7 olika ställen för övernattning samt fina vägar däremellan. Jag behöll också planen med boende under första och sista natten i Kungsfors Herrgård. Detta för att det skulle bli enklare att köra till starten på en lördag och hem igen en vecka senare på en söndag. Det blir även enklare för de som transporterar motorcyklarna med bil till Kungsfors om resan både startar och slutar på samma ställe. När min planering av resan var klar kunde jag skapa en informationssida med ett anmälningsformulär till den här resan.

Under resans gång tog jag närmare 2000 bilder, sen fick jag in närmare 2500 bilder från 4 deltagare. Efter urval och redigering återstår 579 bilder som jag har lagt upp på 9 sidor med en dag per sida samt en sida med de bästa. Eller bästa och bästa, det är i alla fall 16 bilder från resan 🙂


Tryck på pilen för att se några utvalda bilder, eller “the best of Swedish gravel adventure 2021”


Tryck på pilen för att komma till dag 1.
Resan till- och samling i Kungsfors Herrgård.


Tryck på pilen för att komma till dag 2.
Kungsfors Herrgård – Mon B&B Haverö


Tryck på pilen för att komma till dag 3.
Mon B&B Haverö – Camp Route 45


Tryck på pilen för att komma till dag 4.
Camp Route 45 – Saxnäsgården vandrarhem


Tryck på pilen för att komma till dag 5.
Saxnäsgården vandrarhem – Vildmarksvägen – Gäddede camping


Tryck på pilen för att komma till dag 6.
Gäddede camping – Wångens Wärdshus –  Event-MC


Tryck på pilen för att komma till dag 7.
Wångens Wärdshus – Sonfjällsgården Hotell & Wärdshus


Tryck på pilen för att komma till dag 8.
Sonfjällsgården Hotell & Wärdshus – Kungsfors Herrgård


Tryck på pilen för att komma till dag 9.
Kungsfors Herrgård – hem – samt lite eftertexter …


Kommentera via Facebook

Comments are closed.