SMC’s hemliga grustur.

I morgon torsdag den 6 juni är det dags att köra SMC‘s hemliga nationaldagstur igen och för 8:e gången planerar och guidar jag rutten som vi kör på grusvägar.Strax före 09:00 träffas vi på Cirkle K Gävlevägen/Högbovägen i Sandviken, där vi kan tanka upp våra hojar så att soppan räcker de 12 milen till nästa mack.

Montera gärna en flagga på hojen eftersom det är Nationaldagen 🙂

Trots att det är hemligt så kan jag avslöja att vi kommer att köra på fina vägar.
Du bör ha nabbdäck på din hoj eftersom vi kommer att köra på riktiga grusvägar och även vägar där gräs förekommer i mitten, sk. gräsliga vägar 🙂

Själv kommer jag att köra på Metzeler Karoo 3 som är originalmonterade på min nya KTM 790, men jag tycker att fästet är uselt, så det gäller nog att ta det lugnt. Dessutom är hållbarheten inget vidare, för kolla hur de ser ut efter bara 75 mil.

Vi kommer att köra enligt Rotationssystemet eller Cornerman-principen och fördelen med det är att det aldrig blir en snabb och en långsam grupp samt att vi inte brukar tappa bort varandra. Sen har vi ju alltid en sweeper som kör sist och har rutten i sin GPS. Om det händer något längre bak i ledet så går det att ringa till mig eftersom jag har en Scala rider Packtalk i hjälmen.

OBS: Klockan 09:00 måste vi dra iväg.


Det kommer att finnas två köer till fikat, en för medlem och en för icke medlem.

  • Alla medlemmar i SMC blir bjudna på fika vid det hemliga målet, mot uppvisande av medlemskort! Så tag med det.
  • Icke medlemmar kan köpa fika och betala kontant eller allra helst Swish. Är man inte medlem så kan man bli det här, eller så kan man köpa fika.

Kom även ihåg att skänka en slant till SMCs skadefond. Vi som blir bjudna på fikat lär ju ha råd i alla fall 😉


För dig som inte vill köra på grusvägar ordnar SMC körningar från många olika startplatser i länet och alla ansluter vid ungefär samma tidpunkt till det gemensamma hemliga målet. Var de hemliga turerna på asfalt startar hittar du här.

Du kan även läsa om evenemanget på SMC Gävleborgs Facebooksida.


Välkomna 🙂


Bilder & text från tidigare år hittar du här.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.