Webbhotellet skapar ett oerhört merjobb.

Hösten 2016 hörde jag om planerna med Ones nya OnePhoto för första gången och sedan dess har jag faktiskt slutat att ladda upp bilder till de gamla gallerierna.

Jag har jobbat länge (över 3 år) med att tömma de gamla gallerierna där det var ca. 10 000 bilder från början och i stället tanka upp bilderna till WordPress. Men igår kände jag paniken komma, så jag installerade jag programmet Archivarix External Images Importer som hjälpte mig att tanka in de sista 6197 bilderna till WordPress. Det var faktiskt inte mindre än 4143 bilder till den här sidan hojresor.se och 2054 bilder till gestrikeantennservice.com

Alla dessa bilder ligger nu under kategorin “gamla gallerier” på respektive webbplats. Det har varit ett oerhört jobb, för man kan bara markera 20 bilder åt gången när man ska få in dem i en viss kategori, så då fattar ni säkert att det var väldigt jobbigt med över 6000 bilder.

Sen har ju One sabbat filnamnen också. Som t.ex. bilden med namnet: 001-20080622-081921.jpg heter https://iloapp.hojresor.se/data/_gallery/public/6/1238427539_resized.jpg

Men det är faktiskt inte bara mina webbsidor som drabbas. Tänk överallt i alla forum där länkar till bilder är inklistrade. När One släcker gamla gallerier kommer det att bli tusentals, om inte miljontals URL-404 markeringar på bilder som inte kan visas. Dessutom kommer säkert Google att gnälla på alla som har en massa döda länkar på sina webbsidor. Som till exempel bilderna i det här inläggetAdventure Rider som snart inte kommer att visas bara för att One ändrar URL-adresserna.

Bilderna nedan kommer säkert att försvinna när One ändrar länkarna. Men naturligtvis så försvinner de inte helt, för jag har har dem sparade på ett annat sätt. Jag har bara “bäddat in” dem från de gamla gallerierna för att se vad som händer när One uppdaterar.

Så ni kan väl gissa om jag är trött på webbhotellet One.com just nu.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.