Det är viktigt att köra sakta – ibland.

Som alla kanske vet är vi motorcyklister inte är särskilt populära bland allmänheten och jag kan garantera att vi inte blir mera omtyckta om vi skadar någon, skrämmer en häst eller rent utav kör ihjäl någons katt.

En gång i somras när vi kom tillbaka till Kungsfors Herrgård efter en dags körning dröjde det en liten stund, sen kom det en man körandes i en bil och han var minst sagt ganska upprörd över att det hade gått fort förbi deras hus. Jag kollade min GPS-logg när jag kom hem och såg att jag hade kört ungefär 30 km/tim förbi huset, men på slutet gick det tydligen mycket fortare.

I dag hade jag ett paraboljobb i närheten, så jag körde till det aktuella huset för att prata med husägaren och höra om vi överhuvudtaget får köra där igen. Husägaren sa även att de har satt upp skyltar med texten KÖR SAKTA, men när de pratade med några av oss sa någon att de inte hade sett någon skylt. Då berättade hon att bägaren höll på att rinna över, för det var verkligen fel kommentar.

Nu är inte jag nån felfri människa och vill inte framstå som någon besserwisser, men jag försöker att ta det lugnt där man helt enkelt ska köra försiktigt. Detta brukar jag även tjata och informera om vid förarmöten innan körningarna, men det tål som sagt att upprepas.

En variant är att turledaren stannar och väntar tills gruppen är samlad för att sedan passera det känsliga stället. Då slipper någon på slutet känna att de måste gasa ikapp.

I alla fall så slutade samtalet med att vi är välkomna att köra på den lilla skogsvägen förbi deras hus om vi kör lugnt! 🙂

Jag vet att vi brukar stänga av motorerna när det kommer hästar på vägen och visst är det trevligt att få tummen upp. 🙂Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.