Adventure “extra” Days 2023.

Uppdatering 20230304

Tidigt på morgonen den 2 januari 2023 eldhärjades huvudbyggnaden (även kallad Hyttan) på Säfsen Resort. Byggnaden, som under nära 15 år varit navet i Adventure Days totalförstördes. Så därför ställer Ride Nordic in evenemanget Adventure Days, vilket i sin tur betyder att jag ställer in Adventure extra Days.

Klicka på bilden nedan för att läsa reportaget i Göteborgs-Posten.

(Bilden har jag delat från Göteborgs-Posten)


Du som ska delta i Adventure Days 2023 har nu chansen att få vara med på några extra dagars körning innan själva Ride Nordics event drar igång strax före lunch på torsdag den 15 juni.

Precis som Adventure Days år 2016, 2017 och 2021 har jag tänkt att vi ska få några extra kördagar innan själva eventet, så summa summarum blir det faktiskt Adventure Week. 🙂

Vi träffas på eftermiddagen/kvällen söndag den 11 juni och på kvällen kan vi äta något i restaurang Jägaren. Sen kör vi dagsturer på många av nordens bästa grusvägar på måndag, tisdag och onsdag.

Lite om Adventure “extra” Days

 • Du bör ha vana av att köra motorcykel på grusvägar.
 • Vi kommer att köra på massor av fina grus- och småvägar.
 • Som turledare strävar jag efter att hålla ner “gummisnoddseffekten” så därför försöker jag att hålla en jämn fart.
 • Farten och vägvalet motsvarar ungefär som Advanced Scenic och Advanced Tempo på Adventure Days.
 • Körningen kommer att ske enligt cornermanprincipen så att alla alltid har en vägvisare. Då blir det inte en snabb och en långsam grupp, utan det blir “variation i ledet”
 • Motorcykeln bör vara ganska nyservad med friska bromsar, bra drivpaket, bra däck och helst då nabbdäck. Den bör även ha bränsle för att klara minst 20 mils körning mellan mackarna.
 • Planen är att vi ska bo i en stor stuga i området Dalen i Säfsen Resort.

Kostnaden för extradagarna är totalt 2500 kronor (inklusive moms) vilket är betydligt lägre än andra resor och evenemang som jag ordnar. Tanken med det är att deltagare i Adventure Days ska få en hel äventyrsvecka till en rimlig kostnad.

 • I kostnaden ingår cirka 50 mil guidning på härliga grusvägar och större stigar.
 • 3 frukostar som vi tillreder gemensamt bestående av ägg, kaviar, yoghurt, müsli, juice, bröd med tubost i diverse olika smaker samt kaffe.


I kostnaden ingår INTE övriga middagar, lunch eller bränsle till den egna motorcykeln.

Bra att ha:

 • Kamera, GPS samt laddare.
 • Grenkontakt eller ännu smartare ett uttag med flera USB-utgångar.
 • Schampo, tvål, tandborste och tandkräm.
 • Handdukar och rena underkläder.
 • Ett ombyte till vanliga kläder och enklare skor.
 • Camelbak.

Utrustning som du måste ha med:

 • Sänglinne som lakan, påslakan och örngott alternativt en tunnare sovsäck behövs till 4 övernattningar vid extra dagarna.

Jag har kört ganska mycket i området och hittar bra, så ni som hänger med på extradagarna kan räkna med att vi kommer att köra på härliga grusvägar samt ställen som ni inte hittar i vanliga fall.
Kanske vi kör en runda i berget också?

Kök med diskmaskin finns i stugan så vi kan fixa gemensam mat dagarna innan Adventure Days startar. Om vi handlar mat i affären i Fredriksberg, behöver inte kvällsmaten under extradagarna bli så dyr. Om vi kör dagsturer så käkar vi naturligtvis lunch ute på nån restaurang.

På torsdag den 15 juni klockan 11:00 öppnar incheckningen till Adventure Days och sen serveras det lunch. Efter lunchen vid 12:30 börjar aktiviteterna med de första guidade grusturerna samt GS Experience.

Adventure Days är inte “bara” MC-körning utan du kan räkna med bra boende och bra mat.

Kolla gärna på filmen.

Din anmälan till Adventure Days skickar du in till Ride Nordic. Om du bokar innan den 31 januari 2023 får du dessutom 750 SEK i boka-tidigt-rabatt! Ange koden HOJRESOR-VIP-2023-XYT.

Om du vill fortsätta att dela stuga med mig och de andra som har deltagit i extradagarna kan du gärna notera det på din anmälan till Adventure Days. Men om du vill dela boende med någon annan vid själva Adventure Days så går det också bra.


Söndagen den 18 juni är det dags för en sista frukost i Säfsen och sen kör vi naturligtvis grusvägar ända hem. Det låter väl trevligt?

Anmälan / betalning till extradagarna:

 • Fyll i dina uppgifter i anmälningsformuläret nedan men glöm inte att kryssa i godkännanden.
 • När din anmälan har kommit in får du e-post med uppgifter om hur/var anmälningsavgiften på 500:- ska betalas.
 • När anmälningsavgiften på 500 kronor har kommit in får du en bekräftelse via e-post, där du även får lösenordet till den lösenordsskyddade deltagarlistan.
 • Om evenemanget blir fullbokat kan du ändå anmäla dig och blir då placerad i en reservlista. Vid en eventuell avbokning, kontaktar jag den som står först på reservlistan. Tackar du ja till en ordinarie plats får du information om var/hur/när du ska betala anmälnings- eller deltagaravgiften.
 • Slutbetalning, dvs. resterande belopp ska vara Hojresor tillhanda senast 30 dagar innan evenemanget börjar.

Avbokningsregler:

 • Avbokning innan slutbetalning  av evenemanget kan ske mot en administrationsavgift på 500 kr, dvs. anmälningsavgiften.
 • Om avbeställning sker inom 10 dagar före avresa ska resenären betala hela evenemangets pris.
 • Om du får förhinder under de sista 10 dagarna när du redan har betalt har du alltid rätt att överlåta (sälja vidare) till någon kompis eller till någon på reservlistan. Detta enligt punkt 5.1 i Konsumentverkets allmänna villkor.
 • Vid färre antal deltagare än 6 personer kan evenemanget bli inställt. Om det blir inställt återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).
 • Om evenemanget ställs in på grund av att arrangören inte kan genomföra evenemanget pga. sjukdom eller andra hinder, återbetalas hela beloppet för arrangemanget (anmälningsavgift och erlagt belopp).

Avbeställning- och reseförsäkring:

 • Du bör ha en egen avbeställning- och reseförsäkring för extradagarna. “I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar och den räcker oftast om du ska på en vanlig semesterresa. Hemförsäkringarnas reseskydd ger ersättning för de viktigaste skadehändelserna som kan inträffa på en resa, till exempel för sjukvårdskostnader om du blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Dessutom för sjuktransport hem om det blir nödvändigt. Akut tandvård kan också ersättas upp till ett visst belopp. I grundskyddet ingår också alltid ett egendomsskydd som ger ersättning för stölder upp till ett visst maxbelopp. Har du ingen hemförsäkring, kan du köpa en separat försäkring som innehåller motsvarande skydd.”
  Läs mer på www.konsumenternas.se eller kolla med ditt försäkringsbolag.

Oförutsedda händelser:

 • Vi betalar inte kostnader som orsakas av deltagares bristande kondition eller andra personliga omständigheter. Om deltagare avbryter lämnas inte avdrag på deltagaravgiften.

Resevillkor och resegaranti:

hojresor.se använder De allmänna resevillkoren som är överenskomna mellan Researrangörsföreningen i Sverige och Konsumentverket och har ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet.

 

Arrangör för extradagarna:
hojresor.se
Magnus Andreasson
Norrbergsvägen 5
812 40 Kungsgården

Tel: +46706308000


  Jag vill delta i Adventure “extra” Days 11-15 juni 2023 till en kostnad av 2500 kronor.

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Gatuadress (obligatoriskt)

  Postnummer(obligatoriskt)

  Ort(obligatoriskt)

  Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Vilken sorts motorcykel kör du? (obligatoriskt)

  Har du nabbdäck?

  Anhörigs namn (ICE)

  ICE, telefonnummer till anhörig.

  Frågor och önskemål som t.ex. eventuella allergier eller önskan om specialkost.

  Jag godkänner de Allmänna villkoren för paketresor

  Jag godkänner att mina uppgifter lagras enligt GDPR – Dataskyddsförordningen

  Jag godkänner att foton kan publiceras på webbsidan och sociala medier.

  Jag godkänner att foton kan användas i marknadsföringssyfte.


  Skicka gärna ett mail om det strular med formuläret så att du ser den här skylten.

  Det är nämligen en hårfin gräns mellan spam och seriösa meddelanden. Om jag sänker gränsen på spamfiltret ett enda steg blir det hundratals spammeddelanden i veckan.

  Välkomna 🙂


  Kommentera via Facebook

  Comments are closed.