Ändringar i resor.

I höstas när jag planerade resorna hade priserna redan gått upp en del samt att Corona-viruset gjorde att jag var tvungen att boka glesare boende. Allt detta gjorde att jag satte priset till 5000 kronor vilket kanske var i dyraste laget. Men nu har priserna gått upp betydligt mera, så ställena där vi ska övernatta vill helst höja priset mycket, men som tur är får jag priserna de har lovat på nästan alla ställen. Så nu är 5000 kronor helt plötsligt inte dyrt längre.

Men Uffe som driver Kungsfors Herrgård berättade att dagens kostnadsläge är helt sjukt. Han hade bl.a. fått elräkningar på 30000 – 35000 kronor. Så han vill ha betalt för minst 10 personer vid varje tillfälle, även om vi är färre. Han sa också att han gärna kan jobba gratis, men att betala för att jobba vill han inte.

För min del är det också tungt att betala för 10 personer om jag bara får in 6-7 deltagaravgifter, så därför har jag ändrat 3 resor och bokat in den första natten i Raggsocka Logi i Ockelbo.

Men det är inte “bara” att ändra boende, för det krävs även en hel del ändringar i ruttplaneringen. Dessutom blir det ingen middag i Kungsfors Herrgård så vi kommer att gå en promenad på 900 meter till Atalanta pizzeria för att äta. Där kan ni beställa vad ni vill samt alkoholfri dryck eftersom jag har lovat att det ingår i resans pris, men vill ni beställa öl eller vin till maten så går det också bra, men då måste ni skaka fram lite mer pengar.Flytten från Kungsfors till Ockelbo gäller den första kvällen och natten i resorna:

Raggsocka Logi i Ockelbo är nytt och fräscht.

Det finns 30 enkelrum och alla rum har egen toalett och dusch.

Det finns även 4 stora rum, alla med 180 cm. breda dubbelsängar samt egen dusch och toalett. I 2 av rummen finns det dessutom bäddsoffa och i 2 rum finns det extrasäng.

Efter skönhetssömnen går vi en trappa upp för att äta frukost eller så serveras frukosten i Wij Trädgårdskök. (Jag får besked om detta senare)

82 mil grus ställde jag in, när det efter några avbokningar, blev för få deltagare. Men Gestrike gravel weekend är också lite illa ute när det bara är 7 anmälda deltagare. Gestrike gravel weekend är dock fortfarande inbokat i Kungsfors Herrgård och jag hoppas verkligen att det är fler som vill delta i det evenemanget så att vi kan hjälpa Uffe att få in pengar till omkostnader och brutala elräkningar.

Kommentera via Facebook

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.